Press "Enter" to skip to content

УШ „Стеван Мокрањац“ у Неготину прославила 64. године постојања

Мокрањац 0

Уметничка школа „Стеван Мокрањац“ у Неготину прославила 64. годишњицу постојања

Прослава Дана школе, почела је концертом награђених ученика ОМШ и СМШ. Предивно концертно вече приређено је 24.04.2018. год. у свечаној сали школе.

Редослед наступа приказан је на слици:

РЕПЕРТОАР КОНЦЕРТА 24.04.2018. 

 

Наредног дана 25.04.2018. год. приређен је концерт ученика СМШ са оркестром школе, такође у 19. часова у  свечаној сали. 

Публика је овацијама поздравила сјајне извођаче а то су: 

СУРДАНОВИЋ ДАВИД – труба, из класе Тасић Предрага,
ВОЈВОДАНОВИЋ САРА – клавир, класа Виденовић Миље,
СТАНОЈЕВИЋ МАРИЈА – соло певање, класа Јоване Панић,
ЂУРИЋ НЕНА – соло певање, класа Јоване Панић, као и
ЛУКИЋ НИКОЛА – труба, из класе Бошка Иванчевића.
АНИТА ДОБРИЋ – виолина, из класе Ивана Костић.

Оркестар су чинили наставници и ученици УШ и гостујући студенти ФУ у Нишу. Оркестром је дириговала Ружица Рајковић. Концертна сала била је попуњена до последњег места, публика је одушевљено поздравила извођаче, а наси ученици заблистали су у улози солиста!

Трећег дана прославе Дана школе, одржана је свечана седница са промоцијом  школског листа “Музичка снохватица”, 26.04.2018. год.

 

Овај леп догађај,  још више учињен свечаним, освећењем просторија школе од стране тимочког владике  Илариона са свештенством:

Затим је одржана свечана седница на којој је промовисан школски лист “Музичка снохватица”, у којој су поменути једни од најбољих – награђених ученика школе, као и такмичења на којима су се истакли као извођали и пронели име наше школе и Неготина. 

На крају прославе додељене су и јубиларне награде запосленима за 10, 20, 30 година рада у установи. 

 

Посебну захвалност дугујемо “НГ Порталу” и Сузани Михајловић – Јовановић на исцрпном извештају са овог лепог догађаја, као и њеним фотографијама које смо користили и у школском листу и на овом сајту. 

 

Чланак са “НГ Портала” погледајте ОВДЕ.