Press "Enter" to skip to content

VLADIMIR KOH

VLADIMIR KOH rođen je u Beogradu 1964. god, u muzičkoj porodici. Završio je violinu i teoretski odsek u muzičkoj školi “Josip Slavenski” u Beogradu. Diplomirao je 1984. god, na FMU u Beogradu, u klasi J.Petrović-Lasko i nastavio usavršavanje na Ženevskom konzervatorijumu, u klasi prof. R.Zemanskog, koncert majstora Orkestra Romanske Švajcarske . Magistrirao je na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu, u klasi prof. I. Jašvili.
 
Zauzima istaknuto mesto u muzičkom životu regiona. Karijeru je započeo kao koncert majstor filharmonije mladih “Borislav Pašćan” i Simfonijskog orkestra FMU u Beogradu. Nastupao je kao stalni ili gostujući koncert majstor, zamenik koncert majstora, ili prvi violinista u svim značajnim orkesrima u Srbiji (Simfonijski orkestar RTS, Umetnički ansambl “Stanislav Binički”, Orkestar Narodnog pozorišta u Beogradu, Orkestar Kamerne opere Madlenijanum, Simfonijski orkestar Camerata Serbica), a takođe i u inostranstvu (Simfonijski orkestar Tenerife, Kamerni orkestar Pro Classica (Španija), Kamerni orkestar Gofredo Petrasi, Rim).

Izveo je mnoga značajna koncertantna dela za violinu (Bah, Mocart, Vijenjavski, Sibelijus), nastupajući kao solista sa različitim orkestrima u zemlji i inostranstvu. Sarađivao je kao solista, koncert majstor i orkestarski muzičar sa dirigentima kao što su P. Štajnberg, O. Gaudijumonte, Mladen Jagušt, D. Savić, Borislav Pašćan, Đura Jakšić, Vančo Čavdarski, Aleksandar Spasić, Vladimir Kranjčević, Bojan Suđić, Anton Kolar i drugi.

Kao član trija Baroko, gudačkog džez trija i klavirskog džez kvinteta nastupao je širom Srbije, Crne Gore, Italije, Španije i Grčke.

Vladimir Koh je angažovan kao vanredni profesor na Katedri za gudače, na Fakultetu Muzičke umetnosti Zvečan, Univerziteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici.

Još o Vladimiru Kohu.